Lördagen

Lovade ju att jag skulle skriva lite om lördagen så det kommer här.
För mig och barnen blev det heldag i stallet då det ordnades linförarkurs på ridklubben. Första gången jag drog runt en sån men det var jättekul. Tack vare Mia som har lite koll och varit med förr lyckades vi få ihop ett fullt schema med både teori och praktik.

Vi fick chansen att longera två helt nya hästar, som visserligen gått på ridskolan ett tag men som inte haft voltigeutrustning på sig förr. Det visade sig att vi hittade en naturbegåvning i Liberty. Lookina var väl inte helt såld från start utan tyckte nog vi var rätt märkliga men efter en stund så släppte det för henne med och hon blev superfin. Sen hade vi våra raringar Spargo och Ronny som då är lite mer vana. Ronny kan ju bli lite ängslig och fånig men det gick bra för alla som fick longera honom. Sparris var på lite lurigare humör och tyckte han kunde ta sig friheter när de lite nyare skulle longera honom. Men med lite hjälp och stöttning så fick alla till det och vi har nu tolv nya licensierade linförare.

Till lunch var det pastasallad som man fick plocka ihop godbitar till själv, något som verkade gå hem bra, den som blev mest glad var nog Stina, vår ridlärare på Hallsta som slapp sin Varma Koppen och fick hugga in på salladen istället.

Lagen fick träna trähäst, lag 1 tränade sig själva större delen av passet. Lag 2 var bara två stycken men de fick träna upphopp och leka lite tvåkür. Något som alltid går hem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0