Aachen

Vi har ju lite svenska representanter på plats. Örestad och Laholms lag samt tv individuella, Elin Härkönen och Sandra Anderberg. Har tyvärr inte sett några av deras rundor men fick se Joanne Eccles och Rikke Laumann. Mycket trevligt. Livesändningarna fortsätter i morgon.
Här finns start- och resultatlistor http://www.chioaachen.de/en/starterlisten
Här kan du se voltigen live http://www.clipmyhorse.de/


Fannyträning

Som jag skrev igår skulle vi ha besök idag på träning. Fina Fanny kom och hälsade på och hjälpte oss lite så här endast en vecka före SM. Vi fick en del tips och tankar med oss inför våra sista träningar. Körde igenom küren en gång och många saker ser bra och stabila ut, särskilt det sista blocket är lugnt och harmoniskt.

Vi körde inledningsvis lite upphopp, saxar och avhopp och petade lite där med. Framför allt ska vi vända snabbare när vi väl vänder och jobba på att släppa i luften på vägen runt. Josse satsade rejält i sitt avhopp men hade lite oflyt i landningen, hoppas hon inte är alltför öm i rumpan i morgon.

Vi körde om några av de sakerna som inte riktigt flöt första rundan i küren och fick ordning på en del. Några missar och andra saker som funkade bra. Men det är väl lite så det ska vara såhär, veckan före. Sista hästträningen innan vi åker blir på måndag. Sen är det trähäst och packning på onsdag, Avfärd för Spargo på torsdag och på fredag kommer laget och då tränar vi. Det närmar sig!
Förra årets SM som då gick i Uppsala, samma övning finns med i år fast med andra på positionerna.

Finfredag

Finfredag är ett uttryck som används av Morgonpasset i P3, mitt absoluta favoritprogram i bilen på morgonen på väg till jobbet. För dem betyder det olika saker varje vecka och de har diverse teman.
 
Denna vecka får vi en riktigt bra finfredag, med finbesök. Det ser vi fram emot.

Om det händer

något med hästen så vill man ju göra sitt bästa för att hjälpa den. I många fall ser jag fortfarande att folk håller på med jodopax till i princip allt vad det gäller sår och så på hästen. Jag slutade använda det för många år sedan då jag fått lära om min kunskap från barndomen då det skulle vara jodopax på _allt_. Trots att utvecklingen faktiskt gått framåt och det numer finns andra rön som gäller så finns de dem som vill hålla kvar vid det de alltid gjort.

Här har en hipplog gjort ett mycket bra inlägg om sårskador och hur man behandlar dessa. Klart läsvärt om man vill hålla sig uppdaterad. http://www.hippson.se/blogs/Mariee/sarvard-bandage.htm

Ont...

får man när man inte har ridit på länge och sen ger sig på det bara så där. När man dessutom inte nöjer sig med att bara åka runt utan vill få lite arbete ur hästen och känna att han kommer loss överallt så använder man muskler man glömt att de existerar ens. Kändes dock som jag kom åt honom en del faktiskt vilket är rätt trevligt. Måste bara skriva upp en ny hjälm på önskelistan. och rätt mycket mer träning, är bra sugen att börja rida regelbundet igen, då kanske jag återfår lite muskler och bålstabilitet dessutom.

Utvecklingen

går framåt, och tur är väl det. Även om det är underhållande att se sportens historia så uppskattar jag den moderna formen bättre.
 
http://www.onlinefootage.tv/frontend_dev.php/video/show/id/7269
 
Jag tror att den som vann gjorde en frivolt över 8 hästar eller något i den stilen.

Power

är det i denna kür, inte helt såld på dräkterna men gillar helt klar övergången av flyern på slutet från lyftet på en arm.
 
http://www.youtube.com/watch?v=f9hCJ2ZJ3L4
 
Blogg.se surar och vägrar uppdatera med inbäddat klipp =(

Trähäst

på en onsdag, jupp dagens träning var trähäst. Känns rätt skönt med dessa extrapass plus förlängningar och jag är inte alls lika stressad med att vi inte hinner allt jag vill. Idag fick de tre kämparna som var där välja lite vad de ville fokusera extra på. Det blev saxar och avhopp.

Vi såg till att dela upp det så att man inte behövde stå på sidan länge och vänta, vilket man ändå inte behöver när man bara är tre. hur som så körde vi upphopp från höger sida idag ganska mycket och det är rätt intressant att studera teknik från båda håll. Fastnade dock lite i ett par saker, flera av dem hoppar högt och tekniskt bra men benet matchar liksom inte höjden, det finns ingen kick och kraft i benet som ska över utan det går liksom närmaste väg istället för att få den stora gesten man vill ha. Måste fundera mer och stirra på lite filmer för att analysera vad vi tappat bort i rörelsen där.

Tjejerna fick även putsa på detaljer i sitt block och vi hittade ett par saker som ganska enkelt kunde åtgärdas, nu gäller det bara att det funkar så på hästen med. Inga stora förändringar utan mer justering av balans, bensträckningar och lite sånt.

Vi passade även på att ta upp lite markövningar, jag önskar verkligen vi hade en långmatta eller åtminstone en vanlig gympamatta att ha i ridhuset, det vore kanon. Nu fick vi hålla till godo med liggunderlag och ridhusbotten.

Blött

blött blött överallt, typiskt dålig sommar, med regn. Stackars Karre gick och hämtade Sparris i sommarhagen och blev blöt om fötterna. Vi försökte ta in honom en stund innan träningen men det räckte inte riktigt till för att han skulle bli helt torr.
Sen var det träning. Vi hann med lite stå och en del kürblock. Jobbade lite extra med de som vi ändrat lite på och som inte är helt klockrena och dessutom sista blocket. Vissa saker gick rätt bra, andra ok och en del var mindre bra. Kändes som Spargo var lite trött och även några av voltigörerna. En sån dag helt enkelt. Tycker dock det ska bli skönt till helgen då vi tar in Spargo på nätterna igen. Han blir liksom seg att vara ute dygnet runt. Det vill vi ju då inte att han ska vara på SM.

På slutet hade vi lite miljöträning. Spargo kommer aldrig att bli någon fotbollspelare. Men han brydde sig inte om att få en pilatesboll studsad bredvid sig eller till och med på sig. Inte heller höjde han ens på ögonbrynet av att få ett liggunderlag på huvudet. Han bara tycker vi är lite smått korkade.

Bröllop

Jag var ju på bröllop i fredags, min pappa passade på att gifta sig. Superfint var det, måste bara visa upp mina fina barn. Viktor var så stilig och Miranda söt som socker. Gullungar!

Så var helgen slut

Och vi passade på att träna lite häst idag eftersom vår vanlig helgtid liksom låg på midsommar och även om flera av oss nog gärna kunnat träna ändå så är det nog bra att spendera lite tid med vänner och familj också.

Dagens träning gick väldigt bra och tjejerna gjorde flera nya saker och det såg hur säkert ut som helst. Duktiga är de allihop. I morrn blir det träning igen. Nu har vi dessutom Spargo på heltid.

Knas

Tror det är något som knasar till det i nya blogg.se. Återigen skrev jag ett inlägg, får besked att det är publicerat. Skriver ett till publicerar det och då är det första borta. Typiskt dåligt anser jag.

Hur som så var det mest jag som undrade hur det hade gått för de av mina tjejer som sprang Midsommarloppet idag och att jag var glad att jag inte sprang, har redan ömma fötter och ben så det räcker ändå.

Såg liksom bild på deras ben, eller jag tror åtminstone det var deras ben, kändes som det var väldigt välbekanta rosa tights på dem. Hur som så var det bild på en gammal stallkompis dotter som var med och sprang och där var de där bekanta benen. Kan ju tänka att det gått långt när jag känner igen dem på bara benen, haha.

Glad Midsommar!

Hoppas ni alla har en riktigt trevlig midsommarafton med matjessill, färskpotatis och gräddfil eller vad som nu kan tänkas stå på önskelistan. Vi passar på med lite sill till lunchen, både jag och barnen gillar det skarpt. Sen måste det ju vara jordgubbar på midsommar förstås, äter dem med socker och grädde enligt traditionen även om det inte alls är nyttigt, men gott, så där barndomsgott som man liksom minns det.
 
Mums!
 
Sen så ska ju vi på bröllop i morgon jag och barnen. Min pappa ska nämligen gifta sig.
Har försökt hitta denna i någon typ av klipp men lyckas inte så jag får lägga ut texten istället.
 
Se solen går upp,
inga moln och vinden svag.
Vi gör oss klara för en bröllopsdag.
Luften fylls av färger,
ifrån öst till väst.
Vi gör oss klara,
för en bröllopsfest.

Nu ska det bli ett bröllop.
Vi gör oss klara för ett bröllop.
Det blir en la-di-la-da
dagen lång bröllopsfest.

Tårtan står färdig i tomtens hus.
Man jobbar ja det vill jag lova.
Nu ska vi väcka varenda mus.
Ingen får ligga o sova.

För nu ska det bli ett bröllop.
Vi gör oss klara för ett bröllop.
Det blir en la-di-la-da
dagen lång bröllopsfest.

Tårtan står färdig i tomtens hus.
Man jobbar ja det vill jag lova.
Nu ska vi väcka varenda mus.
Ingen får ligga o sova.

För nu ska det bli ett bröllop.
Vi gör oss klara för ett bröllop.
Det blir en la-di-la-da dagen lång bröllop,
bullerbång bröllop, håll igång bröllop,
ding-idong bröllop.
Bullerbång/håll igång/dagen lång bröllopsfest!
 
Känns den igen?
 
 
 
 

Hej hå

Hej hå, nu vi träna på... idag blev det trähäst ute i det helt fantastiska vädret. Mys! Sveriges sommar är märklig men fantastisk när den väl visar sig. Duktiga tjejer var det idag med, känns som det bara är grej efter grej som faller på plats hela tiden och jag blir alldeles lyrisk.
 
Dessutom har jag semester från idag! 6 hela veckor! Blev lite tapas för att fira.

Gräääääääv!

Ni förstår väl varför hoppas jag!

Ser ni för övrigt likheten mellan Ronny-ponnyn och en surikat?
 

Testar lite

Försöker mig på att bygga om lite här, inte alls säker på att det blir bra men vill åtminstone prova. Har ju egentligen inte lagt ner så jättemycket jobb på designen från start utan bara försökt se till att det inte ser alldeles tomt och tråkigt ut. Sen har vi ju klurat på något helt nytt, så då tänkte jag att det kanske var onödigt att lägga jobb på denna. Men så nu var jag less på det gamla så då blir det något att peta lite i ändå.

Ibland

funderar man på massor av saker, vissa som man kan dela med sig så här och andra inte. Sen vet jag inte riktigt vad folk tycker hör hemma på en sådan här blogg, eftersom den liksom står i voltigens namn. Oftast så är det ju voltigen jag skriver om, eller något som har anknytning till det. Ibland skulle jag dock vilja dela med mig av annat. Men som sagt, vet inte om det verkligen hör hemma här.

Fick hur som helst massor av energi efter ett trevligt samtal idag. Det ligger absolut på plus, dessutom fick jag ett besked jag inte riktigt hade räknat med.

Sen fick jag ett ytterligare samtal, per telefon denna gång från en av våra goaste tjejer som tyckte att det vore kul att springa Midsommarloppet tillsammans på torsdag kväll. Vet inte om jag vill springa, men gå borde jag fixa tror jag. Måste fundera till i morgon typ. Undrar även om mina barn blir glada eller upprörda om jag anmäler dem...

Massa skratt

Blev det idag på träningen av diverse olika skäl. En hel del blåmärken har vi i laget ju nu också, av helt andra skäl. Det märks ju klart vilka som nöter mer än andra, vissa så huden försvinner till och med.

Väldigt bra träning idag då, en hel del hopp blev det, vi provade lite med olika tekniker av hopp.

Vi hann med ett par svingar och upphopp, lite saxar bakåt och så dagens höjdpunkt kür. Sätter vi allt som det är tänkt nu så kan det bli riktigt bra känns det som. Hästträning på söndag och måndag så då får vi nöta in de förändringar vi gjort.

Hade kameran med, så jag skulle ta lite kort, men då satt inte minneskortet i... typiskt dåligt av mig.

Borde paniksy lite också... inte för att jag egentligen vet om det hjälper oss nu, hmm.

Familjedag

Hmm, trodde jag hade skrivit ett sånt här inlägg redan men tydligen inte.

Idag var det hur som helst dags för familjedag på Hallsta RK. Tyvärr var det inte så många som tog sig ut i regnet idag, något jag dock har full förståelse för, men de som kom hade nog så trevligt. Tur att vårt ridhus är utformat med tak... så man slipper regnet. Undrar lite hur det var nere på Strömsholm, på Grand National som då pågick mitt under allt regn.

Nåväl, jag och Karre fick ett par besökare på prova pån och Ronny fick jobba lite åtminstone. En tjej var riktigt sugen och fick bonusprova på Spargo när vi tagit ut honom för vår träning. Skulle vara kul om vi fick in ännu fler till i höst. Vill ju ha igång en tredje grupp helst av allt.

Träning

Efter familjedagen passade vi på att träna lite. Dock var det bara två som tog chansen men de fick köra desto mer. Jätteduktiga var de med oc det är kul när man ser att de får de där upplevelserna där det liksom bara klickar för att de träffar precis rätt.


En något sömnig Sparris i stallet innan träningen. Alla hästarna kändes trötta idag, jättemånga låg ner inne och vilade.

Tipsar

Om en annan blogg där det fanns hur mycket kul som helst. Blev fast länge länge där och tittade på massor av klipp.
http://cheerochgymnastik.wordpress.com/

Hästträning

Och det gick hur bra som helst, vi körde ett kanonpass med svingar och nötte kür på bocken. Vi har vågat oss på ytterligare ombyggnationer och kunde prova några av dem idag. Både med ordinarie på plats och med ersättare. Kändes skönt att se att flera saker som vi ville ha in funkade bra. Andra saker kräver lite mer jobb. Får väl se hur långt vi hinner.

Är rätt stolt över att Miranda vågade bli snurrad idag med, hon glänser till emellanåt min loppa.

Avslutning med lag 2 idag så de fick välja flera saker själva idag. köra två stod på listan. Så vi provade det med på Ronny, vi har ju gjort lite i skritt förut men nu satt de två och två i galopp. Han skötte sig super. Förhoppningsvis till hösten kommer vi kunna få honom att rulla ännu bättre i galoppen.

Sparris kändes fräsch och fin, jobbade lite med fattningar i värmningen och han gör sina söta gester nästan varje gång. Gullehästen!

Känns dessutom som vi lagt upp träningsnivån lite, alla är på hugget och VILL! Underbart!

Testar

lite av det nya med blogg.se och då får Amandas stiliga handstående vara med på bild. Jag tror hon tränat hårt på denna.

Häst ikväll

Ikväll ska Sparris dammas av igen, nu har han inte jobbat med oss på en hel vecka. Ska bli skönt att köra ett pass känner jag. Dessutom har vi avslutning för de i lag 2 som kör sin sista gång för terminen. Sen får både lag 2 och Ronny sommarlov.

Nytt

Hittade en del nya funktioner nu på blogg.se. Bland annat en möjlighet att svara direkt på kommentarer man får. Ser riktigt trevligt ut faktiskt. Nu ska jag fortfarande bara sparka igång de andra så vi får in mer bilder från de som faktiskt har kameran med sig på våra olika aktiviteter.

Träna mera

Vi försöker nu ladda upp lite extra för SM och därmed också träna lite mer än vad vi annars hinner göra. Jag har det lite lugnare nu när jag inte har lektioner så därför la vi in en extra träningsdag i veckan. Igår var det Amanda och Paulina som fick sig en extra dos träning. Tror att de kände av det lite åtminstone. Hoppas det, träning ska ju liksom kännas.

Nya tag

Redan i måndags körde vi trähäst igen. Den var inbokad redan och vi kände att det var rätt bra att den fanns där.

Karre tog en välbehövlig vilopaus. Hon behöver bli lite mindre blå och öm först och främst.

Resten av oss lekte en del och vi hade rätt kul. Dels när vi freestylade lite upphopp av diverse slag. De fick instruktioner som att de skulle landa baklänges, eller med höften över huvudet eller knäna högst. Det blev en del intressanta varianter.

Sen testade vi lite alternativ där vi kan tänka oss ytterligare ändringar i küren. Avslutningsvis blev det lite svingar. Tänk om vi kunde få fram några av de där på hästen på tävlingsbanan, det vore helt grymt.

Ny träning blir det idag onsdag. Återigen trähäst! Tur vi har våran Ajax.

Bilder från NM

Kommer att komma ut så småningom, hoppas det går fort. Här fanns ett par stycken att kika lite på.

http://www.bildn.se/voltigebilder/voltigenm2012/

Fanns en superfin bild på Paulinas avhopp och lite bilder från showen med Gero och de andra. Plus förstås massor av fina voltigebilder.

En dag senare

Så känns det fortfarande jobbigt att det inte blev som vi ville. Att vår uppladdning och helg slutade i besvikelse. För de som inte vet vad som hänt så kan vi väl säga att vår finaste Spargo blev väldigt väldigt rädd och att det blev ganska tumultartat av det. Både jag och Karre hamnade i situationer vi gärna hade sluppit. Båda är dock ok och får vi bara vila lite så är vi igång snart igen.

Vi fick en väldigt fin grundrunda med oss som vi kan vara väldigt stolta över.


Finaste gänget innan küren.


Tröttast var tydligen Spargo.


Lite bus.

Carro, Pau, Amanda, Towa, Josse och Karre! Jag är så glad och tacksam över att ni är precis de ni är. Var och en av er är unika och tillsammans blir ni alldeles fantastiska.

Till alla er som var med oss under helgen och stöttade, tröstade, hjälpte och bara fanns, ett stort varmt och innerligt tack!

Web-tv

Hade ju tänkt gå och sova, men hittade ju detta: http://ridsport.qrodo.tv/ så ni som inte kan vara på plats i helgen får följa med ändå. Bra va?!

Kväller och trötter

men lägger upp ett par bilder till ifrån dagen. Än så länge har vi ju faktiskt inte tävlat något. Däremot har vi tränat lite, och Spargo tyckte allt det var lite stort och spännande men slappnade av och gick bra när vi gick in på tävlingsvolten, vill egentligen ha fram honom lite till men det funkar helt ok som han gick idag. Hade bara tre som var med men tanken är ju inte att köra något superlångt pass utan bara se till att de inte blir överspända när det väl är dags för tävling.


På väg till Markan för lite mackor och glass.

Vi har fått nya fina tröjor.

Gå och ställ er mot väggen! sa jag. Då ser det ut så här... tur att de gör som jag säger.

Titta hitåt!

Ellen och Marie på Maiga och Baron.

Gero Meyers karriär är inte över.

Han har fått tag i en ny individuell häst.

De kommer att kunna gå långt.

Förutom detta hade de också satt på den finska domaren Petra ett par tights och även lyckats med att få Janne Andersson som är chef på Strömsholm att prova på voltige. Tyvärr blev det inga bilder där för mig.

Nu ska jag sova och ladda om för morgondagen då det äntligen är dags att tävla.

Snabbis

Bilder från dagen så här långt.

Nybadad Sparris på torkning!

Färdigklädd för avfärd.

Här ska vi bo i tre dagar.

Får väl se hur trött jag är efter invigningen ikväll om jag slänger in lite till bilder då.

Det närmar sig...

Snart är det dags, i morgon åker jag till stallet och gör i ordning allt vi behöver ha med oss. Inklusive hästen då förstås!

http://www.stromsholm.com/stromsholmstavlingen/

Vår inneboende

Jag jobbar ju som lärare på en skola där vi har en djurinriktning. Därför har vi naturligtvis några djur på skolan. Denna sommar behövde vi hjälpas åt att ta hand om djuren så därför har vi numer en inneboende hemma hos oss.

Kormi, som är en skäggagam bor för närvarande på vår byrå i vardagsrummet.

Sveriges nationaldag

Och vi passar på att träna lite extra inför helgen. Idag blev det joggrunda och lång stretching, lite reflexträning och puts på grunden och küren. Dessutom fick vi sällskap i ridhuset som distraherade oss en stund. Kan vara skönt när man kör ett långt pass. Hoppas nu alla är laddade för helgen.












Bildförsök gone bad...

Tänkte ju optimistiskt att jag skulle få till en eller annan bild i ridhuset igår. Det var inte helt lätt som ni kan se här...


Sparris har kontakt med onda andar!

Men Sparris, du simmar ut ur bild, ut ur bild... simma tillbaka!


Ehhh, kan du byta färg på dina tights Karre, vi ser inte dina ben!

Så alltså, lesson learned? Får väl se om jag ger upp mina paparazziförsök eller tar med kameran igen på onsdag.

Här är ett av skälen

Tänkte jag skulle visa vad den låga uppdateringen på senaste tiden beror på.
Några borde känna igen sig i dessa häften, både de som nyligen utsatts för dem och andra som rättar dem. Det är nationella prov. Maj är en sådan månad på året när man verkligen undrar hur man tänkte när man valde läraryrket. Massor av rättning och betygssättning som ska till. Dessutom vaknar de elever som sovit under ret till och vill ha betyg de med. Så en hel del extra rättning blir det. Men det är tur att man har världens bästa elever så att det är värt allt slit.

Genrep

Det ska inte gå bra på genrepet har jag hört. Vårt var ganska långt ifrån en perfekt runda idag men en del strul och missar på saker vi normalt gör bra, men helheten kändes ändå fin. Dessutom känns det som vi har hästen med oss just nu. Han går verkligen kanon med dem. Särskilt i küren där man märker att han blir fokuserad och jobbar på med bra driv. Grunden är mer kuckelimusig på något vis.

I helgen blir det ju NM för vår del. Som vi längtat. Tyvärr såg vi att det inte är så många andra lag, och det är klart att vi inte är på samma nivå som de andra lagen kanske, men vi ska in och köra vårt race, på vår nivå och komma ut med den där känslan som man bara älskar. Att vi gjorde vårt bästa och kan vara nöjda.


Bilder från Hamre

Tävlingen i Hamre var ju ett tag sedan. Men nu hittade jag faktiskt ett litet galleri av bilder därifrån om man är nyfiken. Vi startade med lag 1 i klass 1 och lag 2 i klass 10. Lite meckigt med koder för att logga in men fina bilder!

http://www.bildn.se/voltigebilder/

Avslutningstider

För skolan just nu, och det gör att jag har ganska fullt upp kan man lätt säga. det har varit antionella prov och nu är det betyg. Mitt i allt detta ska man försöka få ordning på vardagen och hästarna och träning och allt sånt.

I måndags tog vi semester från träningen, kändes som vi behövde det efter helgen.

I onsdags hade Miranda ridlektion och red då Maramis, en storhäst som är supersnäll. Jättekul tyckte hon.

Igår åkte vi ut till Kerstin och tog en vända med Miramis, lillhingsten som bor där. Han är ju lite ouppfostrad än men egentligen rätt snäll så vi ska se om Miranda kanske kan rida lite mer på honom här. Är vädret ok så kan det bli en sväng idag med.

Det är ju dessutom träning idag. Ska försöka få till mer galopp med Ronny, skulle dock egentligen behöva någon stor som knuffar, att de lyfter varandra i skritt och kanske till och med trav funkar men galoppen blir tuff.

Stora gruppen ska träna med och vi ska igenom küren i skritt och ställa om oss på att ha Carro hemma. Ska dessutom se om vi kan ordna något kul åt Towa.

RSS 2.0