Hemmatävling

Så stolt över båda våra lag idag. Lag 1 känns så trygga och stabila och idag gick Spargo sin bästa kürrunda någonsin. Så fin känsla så man nästan bara dör! Underbara häst! Lag 2 fick göra två rundor idag, först en jätteprydlig fin runda i skritt som även den hade en superfin känsla i sig. De är dessutom så himla söta allihop tjejerna! Sen var det dags för galoppdebut, både för tjejer och häst. Vi kan väl säga att Ronny behöver lite mer rutin och träning men han jobbade sig igenom hela programmet och det gjorde tjejerna med. Det är inte många gånger de kört allt i galopp så det var helt suveränt bra jobbat.

Annars har det varit superfint väder, sånt där man blir riktigt glad, och varm av. Alla funktionärer har slitit och jobbat samtidigt som de hållit energin och glädjen uppe och igång. Alla har huggit i och hjälpt till så himla bra att jag blir alldeles lyrisk. Det är en fantastisk gemenskap vi har som jag är otroligt tacksam för.

Sen var det ett par saker som blev lite trassligt som dilemmat i sekretariatet, men det var första gången vi gjorde det helt själv och därför kan jag ändå känna att vi gjorde absolut vårt bästa och vi får lära till nästa gång.

Nu är de en trött Anna som somnar så fort huvudet rör kudden ikväll, de kan jag lova. I morgon tar vi ledigt från träningen!

Pst, alla ni som har bilder och filmer, lägg upp det så fort som möjligt, jag är grymt nyfiken!

Massa på G

Vi har ju tävling i helgen så just nu är det massor med jobb och förberedelser, vilket gör att bloggen hamnar lite på undantag. Synd på ett sätt för senaste träningarna hade förtjänat lite uppmärksamhet då det gick rätt så bra.

Till helgen startar ju lag 1 med en reserv istället för Carro som solar magen i Egypten. Viktor har kört hårt senaste tiden. Lag 2 har också jobbat hårt och ska få göra en dubbelstart på lilla Ronny, först skritt och sedan galopp. Han gick ju med på tävlingen vi hade i höstas och då tyckte allt Mia att jag var lite feg som bara körde utom tävlan och så. Nu blir det "riktig" start i galopp och allt.


Tävling i helgen

Startlista Regional Voltigetävling Hallsta Ridklubb 27/5-12

Kl. 9.30         Klass 1 Svår klass, seniorlag enligt TR.

UV lag 1, Crescendo

Hallsta RK lag 1, Spargo S

UV lag 2, Furst Romanov (utom tävlan, endast grund)

 

Klass 2 Juniorklass/mellanklass, enligt TR.

Falu RK lag 1, Cournado, (4)

SoRF Team Taizon, Taizon (6)

UV lag Frasse, Francois (6)

Hamre lag Blå, Baron (5)

 

Klass 6 Lätt klass, 3-7-mannalag i skritt

Hallsta RK lag 2, Bliksem (5)

Hamre RK, lag Röd, Baron (3)

Klass 5 Lätt klass, 3-7-mannalag enligt TR. Mälarcupen

Hallsta RK lag 2, Bliksem

 

Klass 7, 8, 9, 10 Individuellt (sr, jr, min, dam och herr) enl. TR.

Anna Eriksson, Hamre RK, Baron (jr)

Stina Erlands, Falu RK, Cane (jr)

Linnea Dahlquist, Falu RK, Cane (jr)

Matilda Hansson Falu RK, Cane (min)

Micaela Forsman, UV, Eton Blazer (sr)

Amanda Hjelm, Roslagen, Eton Blazer (jr)

Elin Härkönen, UV, High Champ (jr)

Fanny Eklund SoRF, Cane (min)

Lina Hansdotter SoRF, Cane (min)

Elin Hedman, Stockholm, Triton (sr, utan tekn)

Cajsa Haggren, Stockholm, Triton (min)

Ella Lagerlöf, Stockholm, Triton (min

 

(ev. hästträning, UV Santi)

 

Lunchpaus

13.00             Kür Klass 1,2,3

UV lag 1, Crescendo

Hallsta RK lag 1, Spargo S

Falu RK lag 1, Cournado, (4)

SoRF Team Taizon, Taizon (6)

UV lag 3, Francois (6)

Hamre lag Blå, Baron (5)

 

Klass7, 9, 10

Micaela Forsman, UV, Eton Blazer (sr) Teknisk

Saga Edstam, UV Eton Blazer (min) grund+kür

Joanna Stålenheim, UV, Furst Romanov (jr) grund+ kür

Clara Wärnborg, Roslagen, Furst Romanov (min) grund+ kür

 

Ca 14.30        Prisutdelning


Förutom voltige

Ja, vad gör vi då?
Jag har ju skrivit om Miranda nu som även rider på fritiden. Men de andra voltigörerna då?

Om vi tittar på de som går i lag ett så är det flera av dem som rider och håller på med hästar annars, ett par med egna hästar och andra lånar in sig.

Paulina har ju tidigare ridit och tävlat både hoppning och även tränat fälttävlan (minns inte om hon startade någon) med både sin ponny Fleur (som även gått voltige) och med Le Marquis (som till och med tävlat ganska mycket voltige). Båda två hästarna går kvar hemma på Åsby gård hos Paulinas mamma. Pau bor ju sedan ett par år tillbaka i Stockholm.

Carro då, jo ridit har hon ju gjort en del, både på ridskolan men också på Pyret som bor i Åsby hon med. Dessutom har hon tränat brottning och dans. Inte konstigt att hon är så stark. Den här tjejen har ju alltid gillat att träna och är ofta ute och springer och håller igång med.

Amanda rider även hon på en av Kerstins hästar, de bor ju faktiskt grannar så det passar ju fint att hon tar hand om Vivi. Vivi, som egentligen heter Viveka stod en period på ridskolan när Nelly som Carro S hade tillsammans med oss blev halt. Amanda gillar ju musik en del också, jag tror hon är lite avis på lillasyster Jesse (föredetta voltigör) som fick chansen att gå musikprofil på Kabbeskolan i Köping.

Japp det var vad några av våra voltigörer gör och har gjort annars, kanske kommer mer så småningom.


Hopptävling

Idag var det premiär för Miranda som startade sin första hopptävling. Hallsta RK är duktiga på att ordna tävlingar för stora som små och idag hade de på förmiddagen tävling för de mer orutinerade. Miranda red Nellie i klassen mini (15 cm) och fick efter en lite seg start med en ponny som inte ville gå själv in på banan igång Nellie och kom runt banan utan problem. Duktigt jobbat av henne tycker jag och framför allt kul att hon är så intresserad och driven just nu. Hela hennes liv kretsar verkligen kring hästar. Känner igen det där från jag själv var liten så det är ganska mysigt.

Backstage från Uppsala

Hej hej ! Jag är lite seg jag vet, jobbar ju en massa å så....men men...här kommer lite bildbomb från Uppsala. Båda lagen finns representerade på bilderna. Sen sparar jag de "finaste" bilderna på Manda för mig själv ^^
Även några av kossorna som debuterade på ängen fick vara med. Massa bus var det :P
Såja...de va allt för mig för denna gång :)
// Carro

Uppsala

Det här är en sån bild som bara säger voltige rakt in i hjärtat på mig. Massa känsla!

Finaste Spargo tillsammans med lag 2.

Sen kan jag väl inte rå för att mammahjärtat brinner lite extra för den här loppan.

Mirandas leende syns.

Älskade gänget, härliga lag 1 och så Sparrison förstås. Han vill gärna smaka lite på en fot där...

Dags att kramas lite.


Tre

Ja, precis, tre var vi idag, på hästen samtidigt. Det var ett tag sen, men nu testade vi på lite igen, bra gick det också, ska bli kul att se hur mycket vi kan utveckla det innan det är dags för NM och SM.

Robert

En riktig sötnäsa är han Robert, och jätteduktig, även fast han tyckte padden var konstig på rumpan. Något man ser lite av här.



Efter en stund slappnade han av lite bättre och då gick det faktiskt så här bra!


Visst är han väl fin? Riktigt duktig häst tycker jag!

Träning ikväll

taggar redan nu för träningen ikväll. Känns som vi har massor att hinna med. Gillar inte riktigt att jag har den känslan. Kanske finns något man skulle kunna göra för att inte behöva känna så men då får det andra konsekvenser istället.

Nåja, det blir nog bra.

Lördagsträning

Denna veckan var det träning på lördagen. Lag 1 pillade med lite nya drag i küren samt körde lite svingar och ståenden. Jobbade även lite med timingen i upphoppen och det blev lite skillnad för ett par. Superbra!

Testade lite med Viktor som ska vara med på hemmatävlingen då Carro är borta på andra äventyr i sol och värme och har petat lite i ett par treblock med. Måste känna oss för lite så att vi håller kvar samma fina stabilitet som vi haft nu.

Lag 2 har blivit många nu. Hela 7 stycken var de på träningen. Där har vi fullt fokus på lite regler, ordning och säkerhet för att vi ska kunna få upp flytet på träningarna i framtiden. De är ett superhärligt gäng som kommer kunna ha mycket roligt tillsammans.

Mer bilder

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Hmm

Kan man säga ibland, och det säger jag nu.
Igår ringde Pau mig och vi pratade lite om ditten och datten och priser till tävlingen och voltige, och allt möjligt annat. Sen kom vi in på bloggen och jag rågade Pau varför man aldrig såg huvudet på Robert på bilderna hon tagit, det var liksom bara halva hästen och oftast bakre delen tyckte jag. Hon förstod inte riktigt vad jag menade först men tyckte nog att jag var lite skum. Hur som helst konstaterade vi att bilderna egentligen är större, eller breddare än själva bloggen, men att man liksom bara ser hälften av dem. Tar man i dem och drar lite så syns det att de är större egentligen, och då har mer än en hästrumpa på sig.

Så nu gör jag ett försök att lägga in några bilder som miniatyrer, dvs klickbara bilder för att se om ni får chansen att se även framdelen på Mr Robert. Nog för att han har en rätt schysst rumpa men jag tänker att man gärna vill se ögonen ibland med.

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Bilder...

...från träningen i måndags. Robban skötte sig mycket bättre än förra gången =)

Jag vet inte riktigt hur man lägger in filmer, för jag har en när han studsade lite i skritten och en där han skötte sig bra i galoppen.


Mycket nu

Japp, det är massor på G, sitter och knepar och knåpar med både hemmatävlingen, NM och SM. massor att göra. Dessutom har jag en del på jobbet nu med alla nationella prov så bloggen har fått prioriterats bort lite. vet dock att det ska finnas en del bilder från helgen i Uppsala så jag hoppas de är på G snart.

I måndags fick Spargo vila från voltigen och Mr Robert klev in i ridhuset för en liten svängom. Robert är emellertid lite fånig ibland. När jag skulle ställa honom på gången innan träningen blev han förfärad vid ansynen av padden som stod bredvid. Att ha den på ryggen var dock inga problem, det var att se den sm var jobbigt. Man förstår inte alltid vad som pågår i deras huvuden och det är kanske bra?

Hur som helst fick han känna på lite enkla övningar i skritt och sedan satt vi på honom i galopp och gjorde där lätta snabba mjuka upp och nergångar till knä. Helt i syfte att vänja honom, förra gången var han lite lätt i baken, vi såg lite sådana tendenser i skritten i måndags också men inte alls så mycket som första gången. Han har en väldigt rund och mjuk galopp att sitta i så flera tyckte att han var väldigt bekväm. Han vill gärna kröka på nacken och har inget problem alls med insänningarna men däremot är han ganska stel i sidorna, något som dock släppte efterhand. Tror faktiskt han skulle kunna bli jättefin om han får lite tid på sig. Skulle passa bra till individuella eller något mindre lag tror jag.

Har också konstaterat att vi skulle behöva värva ännu fler nya voltigörer. Vi har ju ett gäng små knattar men det skulle vara kul med ett gäng som var lite större också. Så vi hade en gruppuppbyggnad med lite mjukare nivåskillnad.

Küren

Här är gårdagens kür som gav oss 5,875.

Trötter

Efter att ha klivit upp 4 i morse så får man väl lov att vara lite trött tycker jag. Därför blir det inte någon lång och uttämmande rapport från dagen i Uppsala just nu. Jag har väl en förhoppning om att det ska komma lite bilder in från dagens paparazzis. Hur som så var det en väldigt väldigt bra dag. En ok grund på kissnödig häst, söta lag 2 körde en prydlig runda och sen som avslutning en riktigt bra och säker kür. Lika som på träning, fast bättre! Klämde dessutom till med ytterligare en B-lagspoäng så nu ska vi väl kanske göra lite ändringar igen då, till tre...

Skrubbning !


Taggar till tävlingen imorgon !
Och kände att skorna behövde en riktig make over !

Före bilderna först
Efter bilderna sist :))


Skrubbning..

Taggar till tävling imorgon, och så kände jag att skorna behövde en rejäl putsning :))
FÖRE
EFTER

Ny stjärna på G?

Är inte säker förstås, men jag hoppas på att den här killen fortsätter utvecklas, han har en imponerande mjukhet i kroppen och utför ett par övningar som sällan ses på herrsidan annars. Kan det vara en framtida stjärna? Har försökt ta reda på hur gammal han är men tyvärr inte hitta något annat är mellan 13-16 tror jag.


Ibland blir det fel

... och ibland blir det rätt, fast det blir fel.

Och här var det allt rätt! Verkligen allt!

Inspring

Det finns många olika varianter på det. Det är viktigt, eftersom det är första intrycket man ger domaren och man vill ju att det ska se bra ut. Jag vidhåller att man gärna får göra något annorlunda, men att det då måste vara vältränat och synkat. Det gäller förstås även med enklare hälsningar av den mer traditionella sorten. Enda gången jag kan ha lite överseende med otakt och så är med små lag, där är det liksom gulligt och charmigt.

Vaulting tv var på plats i Ermelo och har satt ihop ett klipp med olika inspring. Var dock inga stora showgrejer med, tror det mest var rån grunden faktiskt.

RSS 2.0