Mycket nu

Japp, det är massor på G, sitter och knepar och knåpar med både hemmatävlingen, NM och SM. massor att göra. Dessutom har jag en del på jobbet nu med alla nationella prov så bloggen har fått prioriterats bort lite. vet dock att det ska finnas en del bilder från helgen i Uppsala så jag hoppas de är på G snart.

I måndags fick Spargo vila från voltigen och Mr Robert klev in i ridhuset för en liten svängom. Robert är emellertid lite fånig ibland. När jag skulle ställa honom på gången innan träningen blev han förfärad vid ansynen av padden som stod bredvid. Att ha den på ryggen var dock inga problem, det var att se den sm var jobbigt. Man förstår inte alltid vad som pågår i deras huvuden och det är kanske bra?

Hur som helst fick han känna på lite enkla övningar i skritt och sedan satt vi på honom i galopp och gjorde där lätta snabba mjuka upp och nergångar till knä. Helt i syfte att vänja honom, förra gången var han lite lätt i baken, vi såg lite sådana tendenser i skritten i måndags också men inte alls så mycket som första gången. Han har en väldigt rund och mjuk galopp att sitta i så flera tyckte att han var väldigt bekväm. Han vill gärna kröka på nacken och har inget problem alls med insänningarna men däremot är han ganska stel i sidorna, något som dock släppte efterhand. Tror faktiskt han skulle kunna bli jättefin om han får lite tid på sig. Skulle passa bra till individuella eller något mindre lag tror jag.

Har också konstaterat att vi skulle behöva värva ännu fler nya voltigörer. Vi har ju ett gäng små knattar men det skulle vara kul med ett gäng som var lite större också. Så vi hade en gruppuppbyggnad med lite mjukare nivåskillnad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0