Nytt

Har ett paket att hämta på bussgods, och jag lovar, så fort de släpper ut mig härifrån så åker jag dit. Vill ju inviga den på lördag =)

Har för övrigt hemlängtan, tänk att det kan vara så fast man bara har en mil hem...

Trist läge

När man inte kan ha träningen som man tänkt och vill. Tur att jag har ett bra gäng som kan ta över vid behov och lösa siuationen.
Tänker på er allihop!

Lördagsträning...

Hmmm....ja idag va ju en intressant träning. Körde nästan bara kür, i skritten gick det bra...förutom att Josse druttade av lite. Sen i galoppen...hmmm...inte vår bästa träning kanske. Karre och Carro missade lite i Carros upphopp...Carro frick springa ifatt hästen igen = lite trött Carro som sedan ska dra upp Amanda. Tänker då att nu får jag ta i lite extra...å oj så Amanda flög...upp...å över. Var inte ens i närheten av att landa uppepå pållen. Landade långt bort på utsidan istället. Blev en omstart efter det men då samlade alla tjejer ihop sig och den vändan gick rätt bra iaf. Har även klippt lite i küren idag, blir nog bra i slutändan iaf.

Nu fattas bara lite musik för att få till rätta känslan snart å börja file lite på detaljer åxå.

// Caroline

Attans

att man inte var bättre på att rita och designa, känner mig just nu delvis frustrerad men också rätt avis på de som bara kan slänga ihop någo för att de har ett begåvat och vätränat öga. Får väl se vad vi får för respons på det jag ritat upp nu. Vill ju ha något som känns modernt, funkar till det tänkta temat samt är representativt för oss. Har kommit på nåra saker nu som jag borde tänkt p tidigare men förhoppningsvis blir det bra ändå.

Träning i eftermiddag så jag får väl domen då.

Måste

bara ta med denna också, eftersom jag nu tog den förra. Undrar samidigt om någon har gamla kort frn de grejerna... vore rätt kul att se. Härliga gänget som jag har så mycket fantastiska minnen tillsammans med.

Old times= good times!

Fortsätter på samma spår som förra inlägget, när man väl börjat hoppa runt på Youtube kan det vara svårt att sluta, man ser liksom nya klipp man _måste_ se nu! Det här är dock nostalgi, kanske finns det några i Stockholmsgänget som minns detta med?

Some things never grow old...



Den är gammal men man kan liksom inte se den för många gånger... sen hoppas och tror jag att mitt gäng känner min lilla extra hälsning och inser att vi måste göra något NU! Behöver liksom hjälp ;)

Underbart!

Med tanke på hur voltigen ofta får slita för att synas och få uppmärksamhet och uppskatning så blir man riktigt, riktigt glad när man ser sådant här: http://vlt.se/sport/1.1555436-pengaregn-over-idrottsledare . Kolla en bit ner där stipendiaterna står så är det ett bekant namn för voltigen.

Hon är så väl värd varje liten uppskattning och jag är verkligen glad för hennes skull. Ett stort grattis till Annelie Lundgren från Hamre RK Voltige.

Ändrade planer

Hann inte in till stan efter jobbet idag, blev kvar lite längre än jag tänkt från början. Något som var väldigt skönt dock var att det faktiskt var ljust ute, fast jag åkte från jobbet kl. 17. Det kändes nästan som det var lite vår i luften. Äntligen! Igår när jag åkte till Eskilstuna på morgonen låg det liksom 2 bilar i diket, vägräcket var nermejat nyligen och jag mötte två stycken ambulanser och två brandbilar med blåljus. Otäckt som sjutton.

Tyg, tyg, tyg

Känns som det är typ allt jag skriver om på sistone, men det är ju liksom ett högaktuellt ämne för oss just nu. Fick precis sms från posten om att våran beställning kommit så det blir till att åka till Köping och hämta efter jobbet.

Systuga på G

Jag är hopplös, kan liksom inte låta bli. nu ska lilla loppan få nya tights igen. Var förbi Ohlssons Tyger på Erikslund och nu hade de fått in baddräktslycra i vitt, svart och den här underbara färgen:

Det glittriga har jag kikat på förut och har nu tänkt göra detaljer på tightsen för att testa lite och se hur det blir. Gillar ju att exprimentera lite själv.

Var faktiskt rätt ok pris på lycran dessutom, det glittriga ännu billigare. Sen får vi se hur pass det håller för lite träning.

Mer nytt

Tyg är beställt som jag skrev men nu har jag beställt en sak till. Kan ni gissa vad? Något som laget längtar en hel del efter tror jag. Tror jag ska vara lite hemlig en stund till, fast de kan kanske gissa...

Glad

Är forfarande så glad efter gårdagens träning. Kändes så bra att allt flöt på och att vi får styr på lite övergångar, upphopp och avgångar. Flera övningar funkar, det jobbiga nu är just det Amanda var inne på, vi måste klippa ner. Tråkigt men nödvändigt.

Var för övrigt rätt kul at se att mitt och Amandas inlägg blev skriva ungefär samtidigt, så det blev två träningsrapporter, men det tycker inte jag gör något alls, hellre att vi är flera som skriver och att bloggen lever. Sen blir det ju ibland så att i alla fall jag skriver om lite annat ibland, som kanske inte direkt är voltige men det gör inget tycker jag i alla fall.

Tyg är beställt nu, och en ny skiss gjorde jag igår, så får vi se hur det blir med allt. Förhoppningsvis ganska bra. Måste jaga reda på en pad rät omgående bara.

Snart styr jag mot jobbet.

Bilder, bilder, fler bilder...

Här kommer de utlovade bilderna som togs på dagens träning :) / Amanda










Måndagsträning

Dagens träning gick helt fantastiskt bra, efter en inledning av sving/sax och kür i skritt körde vi igenom i princip allt utom Towas block (eftersom hon är bortrest) och det flöt riktigt bra, flera saker som vi inte satt tidigare funkade nu. Så skönt! Dessutom har vi bestämt de nya tygerna till dräkter.

Hoppas på ett bildinlägg lite senare då Amandas kamera var med, och Angelica fotade, massor kändes det som.

En bra måndagsträning

Blev en hel del positiva intryck från kvällens träning. Flera av övningarna i küren som varit lite skakiga, satt klockrent idag och vissa frågetecken reddes ut.

Vi började men svingar och sax i galopp, där vi fick testa ett litet knep som Anna snappat upp i helgen. Själv tyckte jag att det kändes lite ovant men det blir säkert lättare när man väl får till det.

Küren känns mer och mer "färdig" för stunden, just för att vi klarar av mer och mer av blocken i galopp. Däremot är det ju typiskt att man inte får all tid i världen. Som det ser ut nu, ville Anna inte ens visa oss vad tiden slutade på (och då med en man kort). Så det blir till att plocka fram det bästa vi har och "kill our darlings", tyvärr.

Alla gjorde iaf ett superjobb idag, inte minst Spargo, som blivit väldigt stabil.
<3 till oss!!


Träningen i lördags

Träningen i lördags gick jätte bra. Körde lite kür i skritt och grund i galopp. Gjorde även lite styrke övningar på marken. Så jag tror att dom flesta av oss har träningsvärk i magen eller i bena :)
Dom små var jätte duktiga och gjorde de vi sa till dom ! och så fick dom klättra runt lite uppe på Ronny som skötte sig jätte bra.

några bilder från träningen !

//Karre

Mer från Malmö

Så vad pratades det om i Malmö då, voltige så klart, massor av voltige. Vi började med en presentation av alla klubbar. Jättetrevligt att se vilka folk är och höra om hur de har det på just sin klubb. Det skulle faktiskt vara rätt intressant är göra lite djupare kartläggning om klubbarnas verksamheter, hur de tänker kring olika frågor, hur de arbeter med ekonomi och hästar, träning och ja allt. Vi hade en relativt nystartad klubb på plats, Stora Höga, och jag blir alltid lika glad när jag träffar på nya klubbar. Vi var ju alla nya någon gång, och förhoppningsvis minns vi alla den förvirring som och till viss del förundran som kunde uppstå när man träffade på stora erfarna klubbar med framgångsrika lag. Hur ska man relatera till allt nytt?

Presentationen tog längre än beräknat, vilket bara är positivt, det betyder ju att vi är många, och har mycket att berätta, men vi bröt en stund för det mest obligatoriska och viktiga på alla konferenser, fika! Vidare gick Monika igenom en del hur kommittén och förbundet fungerar och arbetar, vi kommer att få ydligare struktur för när olika saker ska göras under året. Vi tittade på de visioner som förbundet har. dessa visioner behöver vi ta till oss och se till att alla vi, från klubbar på gräsrotsnivå och uppt jobbar för. Vi är en del av ett fanastiskt förbund och deras visioner inbegriper alla som är medlemmar. Vi ska jobba för att vara ett förbund, alla tillsammans, fler medlemmar, nöjdare medlemmar, fler mästerskapsmedaljer inom alla discipliner. Ingen kan väl motsätta sig något av dessa mål. Så nu gäller att vi tar klivet upp och agerar goda ambassadörer för vår sport och ser till att bidra med det vi kan. Även i det lilla. För alla tillsammans blir vi starka och då kommer vi göra skillnad.

Lunchen bestod av dels av en supergod paj med västerbotenost och kantareller med någon typ av lufttorkad skinka till, helt i min smak. Varmrätten var lax med potatis och hollandaise, även det riktigt gott.

Eftermiddagen blev en del om TR-ändringar, hur ser det ut i Sverige nu och även internationellt, vad är det som händer i FEI:s regler och hur det påverkat oss. Om man vill se de internationella reglementet och även guidelines for judges så finsn det ute på fei.org, http://www.fei.org/disciplines/vaulting/rules här kan man se både gamla och nya regler och guidelines. Mycket matnyttig läsning och även en hel del bilder som kan förklara grundövningarna till exempel.

Mia och jag presenterade sedan en del om hur vi tänker kring utbildning och bredd. Jag har som mål nu att se till att genomföra saker så att vi nästa år kan redovisa hur vi lyckats.

Johnny avslutade dagen med att prata en del om landslaget och de som vill tävla utomlands, vilka regler gäller, hur går man tillväga och vad förväntas av dig som representerar Sverige. Jag ser fram emot att se effekterna av bonussystemet och att vi ska kunna se svenska framgångar runt om i världen.

Det var lite mer utförligt om lördagens äventyr. Om någon vill veta mer så kommer anteckningar och en del annat att publiceras på voltige.nu. Kom dock ihåg att om ni saknar något särskilt på sidan så hör av er, så vi kan ordna detta. För även om telepati verkar fantastikst så är åtminstone inte jag särskilt kunnig inom området.

Hemma igen

Eller ja, jag har varit hemma en stund faktiskt, sen ungefär halv 4 i natt, eller morse, säger man natt eller morse om halv 4. Kan det verkligen ens räknas till morgon, på morgonen är man ju pigg och ska vakna, och det var de sista jag kände då. Jag bokstavligen välte omkull i sängen och sov till typ halv 10. Sen kunde jag inte somna om mer. Typiskt, supertrött men kan inte sova mer...

Hur som helst, hade hoppats se ett inlägg här från någon av voltigörerna från träningen, är ju nyfiken hur det gick. Är grymt taggad för morgondagens träning, har ett par idéer om saker, får se vad det blir av det.

Malmö då, jo jag hann väl inte se så mycket av det, landade på Sturup kl. 19 på fredagkvällen och då var det direkt möte med kommittén för att förbereda lördagen. Efter det blev det lite snack med lite voltigefolk, alltid trevligt och uppskattat, fast jag har en konstant känsla av att jag pratar för mycket. kanske skulle ta med mig silvertejp som mina offer kan få nyttja vid behov... täcka öron kanske?

Lördagen avlöpte väl, men med massor av information, känns lite som på högskolan ibland, fast med ett klart intressantare ämne. Det är en hel del som ändrats i år rent regelmässigt och vissa saker kommer det ta ett tag innan vi ser effekterna av. Kändes som min del av presentationen med bredden blev ok i alla fall. Har fått en del nya idéer och lite lösa trådar jag måste plocka upp och fixa till. Det är ju så otroligt viktigt att vi nu tar tllfället i akt och jobbar framåt. Voltigen har sin självklara roll i förbundet numer och det är något jag tycker är skönt samtidigt som jag är stolt, vi går åt rätt håll. Att vi fortsätter jobba för sportsmanship och horsmanship är viktigt, vi får aldrig glömma det.

Hemresan efter Malmö blev tillsammans med härliga Uppsalatjejer, Linda och jag kan verkligen prata i timmar, om massor av olika saker, inte bara voltige, klok tjej det där. Andrea och Micaela bidrog också till den trevliga stämningen i bilden. Jag som trodde jag skulle sova massor i bilen somnade typ först när vi kom till Stockholm, dvs nästan framme vid Arlanda där min bil stod. Den hade fått ett vitt täcke under helgen. Rätt blött dock. Linda kände ju på väglaget från Nyköping och framåt och jag fick uppleva detsamma frn Arlanda och hem, det bättrades lite efter Enköping. Ca 10 timmar efter avfärd från Sturup klev jag innanför dörren hemma.

Nu är det nog dags att hämta mina barn som jag inte sett på ett tag, fredags morse för Viktor och Miranda var det förra veckans fredag. Kommer nog bli en soft dag resten av dagen, kan inte påstå att jag är sugen på mer äventyr just nu.

Malmö

Ikväll ska jag flyga ner till Malmö för Voltige Kick-off. Ska bli spännande att se hur det går för alla. Blir bil hem på lördag kväll tillsammans med Uppsalagänget.

Träningen i morgon får tjejerna dra runt men det ska nog gå bra. De har ju fixat det förr, hoppas de tar lite bilder, känns som det varit lite dåligt med nya bilder ett tag.

Den som spar...

han har! Det stämmer ju rätt bra, dock lilte bittert en dag som denna. hade kommit igång så bra och börjat skriva på en uppgift och sen pang slår datorn ifrån och allt försvannn. Jo jag vet, man ska spara ofta, men programmet har ju automatspar också så att det ska kunna återskapa dokument om just sånt här händer men denna gång så försvann det jag skrivit. Surt. Spar man jobb så har man ju det kvar också. Bäst jag återgår till skrivandet igen.

Tyg

Nu har mina tygprover kommit, så nu gäller det att välja, varför finns det så mycket snyggt, det gör det ju bara svårt att välja... frustration!

Bra träning

jupp, idag var en bra räning, vi inledde med lite tankar kring voltige, laget och vad man blir glad och arg/sur av. Kan vara bra att veta, så man förstår varandra bättre och kan samarbeta ordentligt.
Vi körde kür i skritt och galopp och det gick riktigt bra, bitarna faller på plats varje träning, lite ändringar här och var men på det stora hela så rullar det på.

Det bästa idag var nog tjutet och gruppkramen när Towa hoppade upp alldeles utan hjälp! Härligt!

Musik igen

Denna gång triggades mina tankar igång av en radiosändning på P3 där de körde en intor tävling med instrumentala låtar. En av låtarna var Robert Miles Children, en låt som får mig att associera till voltige och jag började då tänka på hur många olika låtar som man får de associationerna av. Tack vare voltigen så har vissa låtar helt enkelt etsat sig fast. Rubber duck song är en annan sån låt, likaså McGyver temat. Dessa låtar är alla gamla inspringslåtar som olika lag har haft. Det finns naturligtvis massor av bra gtrund och kürmusik med, men det ärhelt enkelt något speciallt med en riktig bra inspringslåt, man hör liksom applåderna som passar till och man förflyttas till tävlingsbanan med allt vad det innebär.

Nu längtar jag till april!

Grapes?

Så, senaste träningen gick jag och hummade på denna, vet inte hur mycket det märktes men den har hur som helst fastnat i mitt huvud nu.


Gårdagens träning

Var rätt trött igår kväll när jag kom hem, stannade kvar en stund extra i stallet och gjorde i ordning Sparris spilta och lite sånt så det tog längre tid än normalt.

Träningen gick rätt bra men det var lite halvkallt i ridhuset och botten var superhård. Vi körde lite stå och sax i galopp, kür i skritt, med lite justeringar och ändringar. Skippade küren i galopp då det kändes som gänget var lite frusna och då vill jag inte riskera något. Pratade en del om laget och hur vi tillsammans alla behövs och är viktiga för att vi ska komma framåt.

Lilla gänget var fyra stycken och där uppnådde vi målet att alla fyra gjorde avgång i galopp. Härligt jobbat!

Träning snart

Klockan tickar på och snart är det dags att åka och träna. Viktor har tidigare i veckan uttryckt en viss saknad av träning, fast det kan ju vara frustrationen av att inte kunna göra något just nu. Känns dock kul att han är lite sugen.


Idag

är det torsdag, en sån där mellandag hemma hos oss, där vi inte har någon inplanerad aktivitet. Ganska skönt tycker jag. Igår hade Miranda ridning igen och man kan väl säga att hon har blivit totalt såld. Tre gånger och hon älskar det. Nu är veckan liksom en enda lång väntan på att åka till stallet. Så de dagar hon är med tll voltigen går hon mer än gärna och klappar på lite ponnyer. Helst vill hon borsta och kratsa hovar med. Känns ju rätt lovande ändå med tanke på att jag är noggrann med att man ska kunna ta hand om hästen också, inte bara rida eller voltigera.

I laget är det så otroligt viktigt att alla hjälper till efter bästa förmåga, att man arbetar tillsammans som ett team och ser värdet i alla olika individer. Ingen kan göra allt, men alla kan göra nåt!

Bilder från lördags träningen :)

PGA att vi inte använde blixten när vi fota på träningen i lördags så blev bilderna suddiga.


Trissvinst

Nej tyvärr har jag inte vunnit några pengar, men det skulle sitta rätt fint med en vinst just nu. Naturligtvis finns det hål att stoppa i privat, det finns det väl alltid. Men skulle jag vinna en större mängd pengar så skulle en del saker införskaffas som voltigen skulle gynnas av med. Eller vad sägs om en till häst, ny utrustning, hästtransport, större dragbil, ny bockgjord, nya dräkter osv.

Idag har jag suttit och räknat på tyg till nya dräkter och även då suttit och valt bland tyger. Jag gillar a-g:s för att de har ett brett utbud men det allra bästa är förstås att kunna känna på tygerna själv och se dem ihop. det blir aldrig samma att se dem på en dataskärm. 


Tränat

Tränat har vi gjort ikväll. Det är ju måndag. Nästan alla var där idag, Viktor saknas ju fortfarande av förklarliga skäl och Pau hade fått någon mixup med biltillgången. Sånt dom händer. Men resten var där.

Idag var det kallt i ridhuset, och ja jag vet, vi är egentligen ganska bortskämda med vårt ridhus men det gör ju också att man kanske inte är helt van att klä på sig lika mycket som om det vore iskallt där inne. Idag var det dock kallt.

Lite upphoppsträningblev det i inledningen. Det händer en del nu med upphoppen, härligt att se hur vi kommer framåt. Annars läggs mycket tid på küren just nu. Idag hann vi igenom den två vändor i skritten. En del saker sitter riktigt bra nu.

Vi körde några saker i höger galopp, kan bli rätt intressant ibland när man byter varv, kür är normalt inte helt enkelt att köra i höger tycker jag personligen men det finns alltid vinster på att träna saker så man blir starkare, mer liksidig, förbättrar koordination och så vidare.

Vi avslutade med att ge oss på de delar vi kunde i galopp, vissa block känns nästan klara. Så skönt! En del saker måste vi eventuellt tänka om med, eller för den delen ta bort. Vi får väl se hur det blir. Kür är inget avslutat projekt utan en konstant pågående process som ständigt utvecklas och förbättras.

Hoppas på att Karre delar med sig lite av sina bilder hit.

Lördagsträning

Som sagt så är Anna och barnen i Göteborg, vilket gjorde att vi "stora" fick ta hand om båda träningarna. Angelica(min syster) fick leka longör, medans Amanda(jag), Carro och Josse tränande. För det var vi stora som kom idag på träningen. Angelica(Josses mamma) fick leka fotograf.

Eftersom vi bara var tre stycken på träningen så fick i rätt så mycket gjort, det blev ståenden, fana, kvarn, upphopp och massa kür. Då vi var så få så la vi rätt så mycket vikt på upphoppen och gjorde rätt så många, ni får se några roliga bilder på några minre lyckade upphopp sen ;).

Träningen gick ganska fort, fast vi gjorde hur mycket saker som hellst, och Spargo och Angelica skötte sig jättebra.

Sen så var det dags för de smås träning. Jag och Carro stod och väntade, men inga kom förutom en, Emilia. Så hon fick en riktig genomkörare, och hur duktig som hellst är hon, inte för att vara sån, men jag och Carro blev rejält sugna på att ta upp henne till oss, då hon bara har kört voltige 2 eller 3 gånger! En riktigt stjärna, men hon behöver mogna lite. Idag så gjorde hon allt vi sa till henne, körde igenom hela grunden i skritt, plus gjorde massvis med kürövningar. Sedan så fick hon köra lite i galopp med, då det blev mest knästående och grundsits.
Både hon och Ronny skötte sig hur bra som hellst, en stor stjärna till dem båda!

Som lovat så kommer lite bilder nu :)  Vi hade faktiskt en hel del bra upphopp idag med, men fick inga kort på dem, som sagt så gjorde vi rätt så många, vilket resulterade till lite floppar ibland :P// Amanda


Hektisk vecka

Kan ju säga att jag haft en del att göra denna vecka, fullt ös hela tiden och totalt död på kvällarna. Vilket i sin tur resulterat i att jag prioriterat bort att skriva här.
Idag har jag dock varit ledig efetrsom mina föreläsningar var inställda, problemet var väl bara att jag själv missat det så jag åkte till Västerås i alla fall, fast jag inte hade behövt det, typiskt mig och rätt onödigt.

I morgon bär det av till Göteborg för mig och barnen, en hotellnatt och ett besök på Universeum är de planer vi har, resten improviserar vi på plats.

Lagen ska dock träna i morgon som vanligt så jag hoppas på långa rapporter från dem på bloggen om både lag 1 och 2:s träningar.

Morgon

Alldeles strax kommer taxin för att hämta upp Viktor och köra honom till skolan. Han behöver dock bara vara i skolan en timma innan jag kommer och hämtar upp honom för återbesök. Hoppas att allt ser bra ut och går åt rätt håll.

Inte mindre trött men

Nu så blir det ändå någonting här. I måndags dog jag när jag kom hem och i går satt jag och rättade till sent på kvällen och det är ju ändå så att jobb kommer före att blogga, i alla fall för mig. Med tanke på viss erfarenhet så tror jag dock inte alla prioriterar på samma sätt som mig. Hur som helst. I måndags kväll var det ju träning, den första på ett tag där faktiskt alla som ska vara med i den nya küren faktiskt var på plats. Viktor var hemma och vilade men han ska då inte vara med i küren utan gå som reserv i år är det tänkt, om vi nu kan få honom i form igen i år. Vi behöver honom dock till vår egen hemmatävling så jag hoppas att han rehabiliteras bra efter att han blir av med gipset. Han kan i alla fall belasta benet nu vilket inte gick i helgen.

Så, åter till träningen, vi körde igenom på bocken och i skritt, petade lite i några övningar för att få ordning på dem. Jobbade även med en lite teknikövning för upphoppet på trähästen och försökte överföra trycket i armarna när vi sedan gjorde bollen-hopp och upphopp i galopp. Towa är så nära att det knappt är sant, lite lite till behöver hon dra i armarna men snart så. Flera av de andras upphopp blev faktiskt bättre på direkten så vi ska fortsätta jobba med den. Alla som provat vet ju att just upphopp kan vara lite klurigt att få till en bra teknik i. Det gäller att ha rätt timing och starka armar så väl som hoppkraft, spänst och flexibilitet.

Vi avslutade med att känna på några av kürblocken lite grann, de bitar vi kände behöver rejält med jobb. Just nu får vi vara lite sparsamma med hästen så att han inte behöver gå och gå med block vi vet kommer gå bra eller som vi redan kan.

På lördag ska båda lagen träna utan mig så jag hoppas verkligen att de ser till att blogga lite om det då. Själv ska jag och mina båda barn till Göteborg, vi ska bo på hotell, njuta av livet och passa på att gå på Universeum. Det ska bli superskönt att få komma iväg lite. Önskar bara att jag kunde få bli frisk. Viktors timing att skaffa gips lagom till vår bortahelg lämnar ju också en del övrigt att önska men men, han får krycka på där nere, det ska nog lösa sig. Det måste ju finnas bänkar man kan vila på även i Göterborg?

RSS 2.0