Mer från Malmö

Så vad pratades det om i Malmö då, voltige så klart, massor av voltige. Vi började med en presentation av alla klubbar. Jättetrevligt att se vilka folk är och höra om hur de har det på just sin klubb. Det skulle faktiskt vara rätt intressant är göra lite djupare kartläggning om klubbarnas verksamheter, hur de tänker kring olika frågor, hur de arbeter med ekonomi och hästar, träning och ja allt. Vi hade en relativt nystartad klubb på plats, Stora Höga, och jag blir alltid lika glad när jag träffar på nya klubbar. Vi var ju alla nya någon gång, och förhoppningsvis minns vi alla den förvirring som och till viss del förundran som kunde uppstå när man träffade på stora erfarna klubbar med framgångsrika lag. Hur ska man relatera till allt nytt?

Presentationen tog längre än beräknat, vilket bara är positivt, det betyder ju att vi är många, och har mycket att berätta, men vi bröt en stund för det mest obligatoriska och viktiga på alla konferenser, fika! Vidare gick Monika igenom en del hur kommittén och förbundet fungerar och arbetar, vi kommer att få ydligare struktur för när olika saker ska göras under året. Vi tittade på de visioner som förbundet har. dessa visioner behöver vi ta till oss och se till att alla vi, från klubbar på gräsrotsnivå och uppt jobbar för. Vi är en del av ett fanastiskt förbund och deras visioner inbegriper alla som är medlemmar. Vi ska jobba för att vara ett förbund, alla tillsammans, fler medlemmar, nöjdare medlemmar, fler mästerskapsmedaljer inom alla discipliner. Ingen kan väl motsätta sig något av dessa mål. Så nu gäller att vi tar klivet upp och agerar goda ambassadörer för vår sport och ser till att bidra med det vi kan. Även i det lilla. För alla tillsammans blir vi starka och då kommer vi göra skillnad.

Lunchen bestod av dels av en supergod paj med västerbotenost och kantareller med någon typ av lufttorkad skinka till, helt i min smak. Varmrätten var lax med potatis och hollandaise, även det riktigt gott.

Eftermiddagen blev en del om TR-ändringar, hur ser det ut i Sverige nu och även internationellt, vad är det som händer i FEI:s regler och hur det påverkat oss. Om man vill se de internationella reglementet och även guidelines for judges så finsn det ute på fei.org, http://www.fei.org/disciplines/vaulting/rules här kan man se både gamla och nya regler och guidelines. Mycket matnyttig läsning och även en hel del bilder som kan förklara grundövningarna till exempel.

Mia och jag presenterade sedan en del om hur vi tänker kring utbildning och bredd. Jag har som mål nu att se till att genomföra saker så att vi nästa år kan redovisa hur vi lyckats.

Johnny avslutade dagen med att prata en del om landslaget och de som vill tävla utomlands, vilka regler gäller, hur går man tillväga och vad förväntas av dig som representerar Sverige. Jag ser fram emot att se effekterna av bonussystemet och att vi ska kunna se svenska framgångar runt om i världen.

Det var lite mer utförligt om lördagens äventyr. Om någon vill veta mer så kommer anteckningar och en del annat att publiceras på voltige.nu. Kom dock ihåg att om ni saknar något särskilt på sidan så hör av er, så vi kan ordna detta. För även om telepati verkar fantastikst så är åtminstone inte jag särskilt kunnig inom området.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0