Mer svenska framgångar

Inte bara Elin lyckades bra i Ermelo i Holland utan det var flera svenskar som hade en bra helg. Team Uppsala vann sin klass efter en stabil finalkür före Caprifolen som hade visat framfötterna i första omgången kür men föll i finalen. Själv satt jag på nålar ända fram till prisutdelningen eftersom de resultaten inte hade lagts ut.

Laholm startade också i Ermelo och hade lite trubbel i grunden men tog sig rejält i första omgången kür, dock räckte inte totalpoängen för att gå till final.

Sandra Anderberg deltog i damklassen och slutade på 15:e plats.

Härligt att ha så mycket svenskar med internationellt. Ska hålla utkik efter klipp från tävlingarna, vet dock att det var flera svenskar som följde livesändningarna, det såg man på det som skrevs i chatten om inte annat.

Grattis Elin!

Såg nyss finalresults från Ermelo och Elin Härkönen vann sin klass. Stort grattis till henne! Bra jobbat!

Glömska

Ibland kan det vara bra att glömma saker, andra gånger mindre bra. Vår fantastiska ridlärare Stina är en pärla, om än något snurrig ibland. Igår hade hon glömt att Ronny skulle gå med lilla laget. Men då fick vi ta söte Liberty istället. Så Karre och Tilde fick äran att prova lite på honom. Han var verkligen superfin, vi hade ju med honom på longeringskursen och då var han ju jätteduktig men då hade vi inga voltigörer på. Nu satt vi på honom i skritt och lät honom vänja sig lite med små enkla övningar och att det rör sig uppe på ryggen, han viftade knappt på örat utan tyckte mest det var mys att man fick så mycket klappar och beröm. Så kul!

Karre och Tilde var också superduktiga. Det gäller ju att man är lite med när man sitter på ny häst och de var båda mjuka och fina och följsamma. Kanon!

Distans

Med lite distans kan det mesta lösa sig och man kan rycka på axlarna. Det betyder ju inte att man inte år reagera här och nu, mitti, när det liksom händer saker. Vi har under åren haft både mot- och medgångar och när vi stod där mitti och inte hade häst utan körde på trähäst i ett helt år, då var man inte så glad. Men så här efteråt kan man minnas det med lite humor och känna att sjutton vad vi slet, att vi stod ut liksom. Vad var det som var så roligt och fantastiskt att vi aldrig gav upp, trots att det såg nattsvart ut. Jo det var ju det här med voltigen, sammanhållningen, glädjen, lagarbetet, teamet som man kämpar tillsammans med. Alla behövs för att skapa just den där magin.

Bara jag tänker på det här blir jag alldeles glad och varm, för det gäng jag har gör mig så glad.


Träning

Först var det då möte idag, fick koll på en hel del saker och ser verkligen fram emot vår hemmatävling. Har dessutom beställt riktigt bra väder så att man kan få njuta lite av det också.

Sedan träning då. Några av de små var med oss med Spargo idag, de var jätteduktiga. Har även fått en ny liten tjej med där, superkul!

Lag 1 körde första ett gäng bra ståenden, sen küren i skritt. Sen var det kür i galopp och det gick helt ok, men lite missar här och var. Vi gick till bocken och körde igenom där och då gick min tidsplanering lite snett. typiskt dumt av mig. Fick dock för mig att vi skulle igenom den en gång till i galopp men det började lite ostadigt så då bröt vi istället. Inte så kul avslutning kanske men ändå bättre än att fortsätta i det läget. Dock blir det alltid lite trist läge när man gör sånt, vilket är synd, och jag verkligen inte vill, men ibland händer saker även fast man inte vill. Likväl som saker inte alltid går som man tänkt sig. Det enda man kan göra är liksom att bita i det sura äpplet, gilla läget och komma igen med nya tag.

Nu tar vi lite ledigt, kanske är det som behövs? Sen blir det fredagsträning och så tävling i Uppsala på lördag. Uppe före tuppen blir det då. Ser verkligen fram emot den tävlingen också. Är supertänd av att ha sett massa från Ermelo.

Så nu mina vänner önskar jag er en skön helg =)

Ermelo

Hoppas ni hänger med, både Uppsala och Caprifolen har kört. Gick rätt bra för båda lagen, några småmissar här och där bara.

Uppsala på G

Vad jag såg i resultatlistan igår var att de leder sin klass, och nu är det strax dags för dem på livestreamen. Heja heja!

Livesändning

http://www.livestream.com/voltigierdvd

Tittar just nu på Nicolai Andreanis grund. Inte helt fel till frukosten kan jag meddela.

Lördag

betyder träning, och så har vi dessutom möte idag. Bra att kolla igenom saker och ting innan det är för sent.


Såg nyss

http://www.cviermelo.nl/ tittade in på denna sida för lite resultat, ser ut som det gått riktigt bra för både Elin och Uppsalas lag. Missade tyvärr livestreamingen idag då jag hade lite annat att göra.

I morgon är det träning igen, och ett litet tävlingsmöte innan blir det också.



Bilder!!

Hej!
Här kommer några bilder från gårdagens träning. Jag hann tyvärr inte med att ta kort på varken Gros eller kalaset. Men Robban fastnade på flera stycken ;)

//Paulina


Prova på

har vi haft idag. På två stycken ridskolehästar som inte tidigare gått voltige. Gros var förste man ut, han är stor och snäll men lite tunn i kroppen. Han hade inga bekymmer med att vi klängde runt på honom men däremot tyckte han att inspänningarna var besvärliga. Vi kunde utan problem stå på knä i skritt, göra små minisvingar och kvarnlyft över halsen. Vi satt lite grann i galopp bara för att se hur pass utvecklingsbar han kan tänkas vara. Han brydde sig inget om oss då heller utan var mer bekymrad över inspänningarna där med, men blev fin och mycket rundare när han slappnade av lite.

Sedan var det dags för Robert, också en stor häst som är jättefin på lektionerna och gått en del dressyr. Han var lite fånig runt trähästen och tog chansen att smita lite på den sidan. Han var fin att longera och svarade bra på hjälperna. Det roliga började dock när vi lyfte upp första voltigören som var Karre. Då kände han nämligen bakkanten på padden på rumpan. Något som tydligen var jätteäckligt och närmast kunde liknas vid hästätande drakar som attackerade från underjorden. Bakbenen studsade ganska friskt men det var som tur var inte så högt och ganska mjukt. När vi tog fram honom i galopp så försökte han fortsätta studsa på bakbenen, det såg ut som han hittat på en ny egen gångart. Jättesöt var han faktiskt. När vi sedan provade med de mindre tjejerna så var han jättesnäll och lugn och gick även han med på att vi gjorde lite enkla övningar i skritt och satt i galopp. Det roliga var också hur glad han var hela tiden. Trots den lätta rumpan var öronen spetsade och han verkade tycka vi var konstiga med roliga. Sen var det ju lite trevligt med morötter förstås.

Jag hoppas vi kan få chansen att prova dem lite till jag tror båda killarna kan bli bra om man bara får jobba lite med dem. Båda två var supersnälla, positiva och arbetsvilliga så det vore jättekul att se vad det kan bli av dem.

Kalas

Idag var det kalas i ridhuset. Emilia i lag 2 har fyllt år och hade med sig lite kompisar som fick prova på voltige. Ett helt gäng med tjejer som var jättemodiga och gulliga. de fick prova på fana i skritt, sitta i galopp, knästående och stående i skritt. Jag tror hela gänget hade jätteroligt och kanske har vi värvat någon ny till lag 2. Pau var med och hjälpte till vilket var superbra. Det behövs alltid en extrahand.

Lördag

På lördag ska vi träna förmiddag, ridhuset är upptaget både i morgon fredag och även på lördag em. Dessutom är Spargo och hopptävlar så vi ska få chansen att sitta på nya hästar. Ska bli superkul!

Tävlingsplanering

Inte helt lätt med planering till dessa jämt. Skulle försöka räkna på hur mycket rosetter som kan tänkas gå åt på vår hemmatävling som går den 27 maj och det var helt klart svårt. dels för att vi har så många klasser  men också för att fördelningen av starter kan vara så ojämn. Man försöker gissa på de klubbar som finns, vilka som kan tänkas komma eller inte men man kan ju aldrig vara säker. Samtidigt vill man ju inte stå där utan rosetter. Trist läge det skulle bli.

Måndag=träning

En något decimerad skara idag, tre borta. Dessutom ville jag inte köra max med de som var där men vi gav oss på lite saker som vi inte gör så ofta, ett exempel på detta var fanaboxar i trav. Tror att det var rätt underhållande att titta på, mer än att köra själv helt klart. Vi kollade även av lite saker för framtiden, planer som kan vara bra att ha med sig i bakhuvudet inför sommaren.

Kullerbytta kan vara svårt när man är inkörd att stå på axeln upptäckte vi också.

Djur

gillar vi, i alla möjliga former. Speciellt när de beter sig så här:


Kan inte sluta skratta!

Varför bara en häst?

När man kan ha flera? Hittade detta klipp under mitt strösurfande och kan liksom inte låta bli att le lite. Rätt så sött tycker jag.

DM 2011

Såg nyss att Pau hade lagt upp klippet från DM och kände så klart att vi måste dela med oss av det. Särskilt som hon själv faktiskt knep bronspengen då.


Lite fler bilder från tävlingen....

Som vanligt börjar dagen med hästfix och lite hårfix på ridklubben, det som hinns med innan avresan mot Hamre.
Manda lyckades glömma bort vilken sida flätorna skulle vara på...så det var bara för Josse att bita ihop och bli omflätad på andra sidan :P
Snart klara för avresa...resterande hår får fixas på plats.
Framme i Hamre...här har vi intagit en del av läktaren och startat upp en systuga, en frisörsalong och ett provrum...även en provisorisk sjukstuga har upprättats där man kan få fossingar lindande inför tävlingen :P
Sen blev det lunchpaus för både voltigörer och pålle :)
Ja från min del blev det bara "backstage-bilder" men ni får hålla till godo med detta :D
// Caroline

Grund

Nu hade Amanda lagt ut film på grunden från igår. Tydligen tyckte hon att det var min del av jobbet att lägga in den här, eller så kan det vara så att jag ännu inte hunnit visa henne hur man gör.

I vilket fall, här är den. Jag var riktigt nöjd över den, det var lite nerver som lös igenom här och var men i min bok var det en utmärkt debut i svår klass. Grunden gav oss 4,9 vilket känns som en bra öppning av säsongen.



Såklart finns det saker vi kan förbättra men det är ju det som är charmen med idrott, man kan alltid bli bättre. Det finns liksom ingen nivå där man kan säga nu är jag färdig och klar, jag kan inte lära mig mer.

Känns bra att det är tre veckor till Uppsala, jag är redan laddad för träning i morgon.

Lite mer filmer....

Jag (Amanda) håller på att ladda upp grunden nu på youtube, det tog så himla lång tid att ladda upp filmerna igår, så jag somnade ifrån när den ena var kvar. Men om någon timme så är den också upplagd. Så sen får Anna passa på att lägga ut den här i bloggen.
Slänger ut en liten sötisbild på Spargo också :P

Filmtajm!

Såg nu att Amanda lagt upp denna så jag måste ju såklart dela med mig av den, även om anken var att jag skulle förklara för henne hur man stoppar in ett youtubeklipp i bloggen. Får förklara det ändå gissar jag sen. Hon skrev till mig igår att det inte såg så farligt ut som man kunde tro, och det håller jag faktiskt med om. Paus vurpa syns förstås. Men min upplevelse att deras springande kafferep höll på i flera varv visade sig vara helt uppåt väggarna. Vilket förstås är bra.

Lite skakigt här och var, premiärnerverna syns, men på det stora hela får vi vara nöjda, särskilt som det räckte till kvalpoäng. Det betyder ju också att första B-lagspoängen är avklarad. En till vill vi förstås ha då. 3-kür är ju liksom rätt kul.



Stort tack till Päivi som höll i kameran.

Passar även på att höra om flera föräldrar kanske har en bild eller två ni kan visa upp på bloggen, både för lag 1 och 2. Vore så kul att se söta lag 2 i de nya dräkterna.

Lite bilder ifrån tävlingen

Min (Amanda) mamma var så duktig och försökte sig på med min kamera, det gick bra. Hon både filmade och tog kort. Jag hade tänkt att ladda upp lite kort nu, för filmerna håller på och laddas upp på youtube, så de kommer upp på bloggen sen. Den roliga küren laddas även upp :P. Den blev inte så hemsk som jag trodde att den var. Men det var ju lite ifrån den kvaliteten som küren har varit i på träningen. Det blev inte massvis med bilder, men några iaf. Sen får Carro fylla i med sina bilder ;).
Det flätades på sidorna, och den som skrek högst tror jag nästan var Pao.
Första gången med våra nya dräkter.

Spännande start på tävlingssäsongen!

Sådärja, nu är jag (Paulina) nedsjunken i ett tågsäte på väg hem från den första tävlingen för i år.

Man kan säga att det var den mest händelserika tävlingen jag har upplevt, på flera sätt. För det första, ställde jag upp som linförare, till vårt lilla lag, för första gången. Det är nog det som jag har vart mest nervös inför. Men det gick så bra så för tjejerna och de fick väldigt fina poäng! Jag känner att jag gjort en helt ok debut som linförare :)

Sen kommer vi till den här spännande küren som vi brukar sätta så bra på träning.. Det måste ha varit nerver som spökade lite hos oss, framförallt oss äldre. Det hela börjar med att Amanda råkar glida av efter bryggan, sen hoppade Carro av och Amanda upp igen. Direkt efter hoppar jag upp och glider ganska snabbt av jag med och hamnar nästan under Spargo. Då trodde Amanda att jag gjort illa mig, så hon tar över kommandot och gör sig beredd att ta upp Towa i det blocket som jag skulle vara i. Jag kravlar mig upp och springer ifatt Spargo, där jag och Amanda har en kort diskussion hur vi fortsätter. Det slutar med att Amanda ändå tar upp Towa och kör allt i mitt ställe och hon har aldrig kört det tidigare. Tappert Towa som hängde med i svängarna, trots alla diskussioner och Amanda som snabbt improviserade en fortsättning i denna stress!

Trots allt detta så fick vi över 5.0 i poäng och kvalar därmed till SM :D

Tack alla för en trevlig dag!
Kramar från Paulina


Äntligen!

Idag är dagen vi väntat på, nu är det dags!

Årets första tävling är äntligen här. Hamre ska vi till så klart!

Nu petar vi i oss frukost, dräkterna och matsäcken står i hallen och bara väntar. Lite fixa i ordning sig sen då, man vill ju se presentabel ut (vilket i min värld betyder att folk inte ska behöva skrika av skräck och springa i vild panik vid åsynen av mig) , och sen åker vi.

Genrep

för imorgon, alla som ska tävla var på plats. Lilla laget fick köra på Spargo så han inte känns så stor i morgon, de är ju vana vid lilla Ronny. De körde jättefint så det ska bli spännande att se hur det går i morgon.

Lag 1 körde lite stå, sax och sen igenom hela küren. Gick faktiskt riktigt bra! Håller tummarna att de håller nerverna i styr i morgon och att Sparris är i bra form.

Natti natti nu, trött i mössan är jag, men jag fick ihop de sista på lag 2:s dräkter som tur är, och fick nyss mess att lag 1:s tights är klara med. Tjoho!

Tagga!

Jag har inget kök...

utan det är istället just nu en systuga. Har kommit en bit på vägen idag i alla fall. Och ska inte jobba i morgon, men har ju en del skoljobb att göra också. Så det blir att klona sig.

Dräkterna ser ok ut hoppas jag, lite fundersam över storlekarna. För stort är ju liksom inte snyggt, som ni vet.

Planering

är egentligen inte alls min starka sida, men jag har genom åren tvingats lära mig, eftersom det annars skulle vaar svårt att vara ledare eller för delen jobba som lärare. Trots detta går inte saker som jag tänkt mig jämt ändå...

Sötnöten blir man ju alltid glad av igen, som tur är!

Hopp!

Och spring... Så lät det i ridhuset idag på eftermiddagen. Vad tror ni vi tränade på då?

Annars var det en något decimerad skara som var med eftersom några är ute på sjön och roar sig. De som var med var på hugget och vi jobbade grund. Det är så kul att se hur mycket framåt de kommer.

Läser

väldigt mycket just nu, det senaste är dock inte kurslitteratur som det kanske borde vara utan Hunger Games serien. Kan säga att det var rätt svårt att släppa böckerna ifrån sig. Vill se filmen nu då. Men kan ju inte ta med mig dottern på den då, så det får väl bli när sonen och jag är själva.

Snart tävling

Det närmar sig premiären och nerverna kommer krypande. Två träningar kvar och sen är det take-off. Ny musik och lite annat nytt, vi får väl se hur det går. Senaste träningen kändes riktigt bra och jag hoppas verkligen vi kan hålla ihop det i helgen. Lilla laget ska också med, nu måste jag bara se till att sy klart deras dräkter.

Fredagsträning

Vi har haft en hel del problem med att hinn med vår kür, vi har inte haft klockan på vår tid på ngn träning, men i då gick det äntligen! Vi hade tillochmed  sekunder till godo, annars så har vi legat mellan 30 sekunder till en minut på övertid. Så äntligen!

Passet börjades med en sving och sax rund i galopp på Spargo. Det gick bra, det märks att vi har lagt ned lite arbete på dem. 

Sedan blev det mycket fokus på küren och som sagt vi klarade tiden! Utan att det blev stressat, det kändes riktigt bra, så nu är det snart o tagga tävlingen! Jag hade lovat bilder, för Angelica följde med o tog kort, så här kommer en bomb ;) / Amanda

Lördagen

Lovade ju att jag skulle skriva lite om lördagen så det kommer här.
För mig och barnen blev det heldag i stallet då det ordnades linförarkurs på ridklubben. Första gången jag drog runt en sån men det var jättekul. Tack vare Mia som har lite koll och varit med förr lyckades vi få ihop ett fullt schema med både teori och praktik.

Vi fick chansen att longera två helt nya hästar, som visserligen gått på ridskolan ett tag men som inte haft voltigeutrustning på sig förr. Det visade sig att vi hittade en naturbegåvning i Liberty. Lookina var väl inte helt såld från start utan tyckte nog vi var rätt märkliga men efter en stund så släppte det för henne med och hon blev superfin. Sen hade vi våra raringar Spargo och Ronny som då är lite mer vana. Ronny kan ju bli lite ängslig och fånig men det gick bra för alla som fick longera honom. Sparris var på lite lurigare humör och tyckte han kunde ta sig friheter när de lite nyare skulle longera honom. Men med lite hjälp och stöttning så fick alla till det och vi har nu tolv nya licensierade linförare.

Till lunch var det pastasallad som man fick plocka ihop godbitar till själv, något som verkade gå hem bra, den som blev mest glad var nog Stina, vår ridlärare på Hallsta som slapp sin Varma Koppen och fick hugga in på salladen istället.

Lagen fick träna trähäst, lag 1 tränade sig själva större delen av passet. Lag 2 var bara två stycken men de fick träna upphopp och leka lite tvåkür. Något som alltid går hem.

Publicitet

All publicitet är bra sägs det, vet inte om jag håller helt med om det men i vilket fall har dagens lokala tidning en stor artikel om Amanda och voltigen idag. Jättekul känner jag.

Dagens träning

blev en intressant träning ur flera aspekter, vissa bättre andra sämre.

En av de bättre sakerna var väl att alla var där och att vi kom igenom küren 2 vändor.

En av de sämre sakerna var att Karres fot sa aj efter hennes avgång.

En av de ännu sämre sakerna var att Amanda fastnade i utsidans bygel när hon skulle av, så hon blev hängande uppochner. Klart mindre bra. Men hon slapp undan utan några större skador.

Det ironiska var dock att vi hade besök, av en reporter från Bärgslagsbladet. Hmm... lite taskig timing med avramlingarna. Men det är ju inte mycket att göra åt. Bara att vänta till onsdag och se om man ska ta påse på huvudet eller ej efter det.

Har en del att säga om lördagen också, som var en lång dag med massa kul saker. Men det tar vi sen.

RSS 2.0