Prova på

har vi haft idag. På två stycken ridskolehästar som inte tidigare gått voltige. Gros var förste man ut, han är stor och snäll men lite tunn i kroppen. Han hade inga bekymmer med att vi klängde runt på honom men däremot tyckte han att inspänningarna var besvärliga. Vi kunde utan problem stå på knä i skritt, göra små minisvingar och kvarnlyft över halsen. Vi satt lite grann i galopp bara för att se hur pass utvecklingsbar han kan tänkas vara. Han brydde sig inget om oss då heller utan var mer bekymrad över inspänningarna där med, men blev fin och mycket rundare när han slappnade av lite.

Sedan var det dags för Robert, också en stor häst som är jättefin på lektionerna och gått en del dressyr. Han var lite fånig runt trähästen och tog chansen att smita lite på den sidan. Han var fin att longera och svarade bra på hjälperna. Det roliga började dock när vi lyfte upp första voltigören som var Karre. Då kände han nämligen bakkanten på padden på rumpan. Något som tydligen var jätteäckligt och närmast kunde liknas vid hästätande drakar som attackerade från underjorden. Bakbenen studsade ganska friskt men det var som tur var inte så högt och ganska mjukt. När vi tog fram honom i galopp så försökte han fortsätta studsa på bakbenen, det såg ut som han hittat på en ny egen gångart. Jättesöt var han faktiskt. När vi sedan provade med de mindre tjejerna så var han jättesnäll och lugn och gick även han med på att vi gjorde lite enkla övningar i skritt och satt i galopp. Det roliga var också hur glad han var hela tiden. Trots den lätta rumpan var öronen spetsade och han verkade tycka vi var konstiga med roliga. Sen var det ju lite trevligt med morötter förstås.

Jag hoppas vi kan få chansen att prova dem lite till jag tror båda killarna kan bli bra om man bara får jobba lite med dem. Båda två var supersnälla, positiva och arbetsvilliga så det vore jättekul att se vad det kan bli av dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0