Trähäst

på en onsdag, jupp dagens träning var trähäst. Känns rätt skönt med dessa extrapass plus förlängningar och jag är inte alls lika stressad med att vi inte hinner allt jag vill. Idag fick de tre kämparna som var där välja lite vad de ville fokusera extra på. Det blev saxar och avhopp.

Vi såg till att dela upp det så att man inte behövde stå på sidan länge och vänta, vilket man ändå inte behöver när man bara är tre. hur som så körde vi upphopp från höger sida idag ganska mycket och det är rätt intressant att studera teknik från båda håll. Fastnade dock lite i ett par saker, flera av dem hoppar högt och tekniskt bra men benet matchar liksom inte höjden, det finns ingen kick och kraft i benet som ska över utan det går liksom närmaste väg istället för att få den stora gesten man vill ha. Måste fundera mer och stirra på lite filmer för att analysera vad vi tappat bort i rörelsen där.

Tjejerna fick även putsa på detaljer i sitt block och vi hittade ett par saker som ganska enkelt kunde åtgärdas, nu gäller det bara att det funkar så på hästen med. Inga stora förändringar utan mer justering av balans, bensträckningar och lite sånt.

Vi passade även på att ta upp lite markövningar, jag önskar verkligen vi hade en långmatta eller åtminstone en vanlig gympamatta att ha i ridhuset, det vore kanon. Nu fick vi hålla till godo med liggunderlag och ridhusbotten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0