Spargo

The one and only Mr Sparrisson eller Spargo S som han egentligen heter. Han är en holländsk import född 1999 efter Jaquardo-Vanitas. Han kom till Hallsta RK 2006 och har sedan dess gått i ridskoleverksamheten och gjort sig ett namn som en trevlig, om än något bekväm dressyrhäst och faktiskt även i omgångar agerat avkastarkung. Det är inte helt lätt att föreställa sig när man vet hur voltigetjejerna försökte få honom till bus i somras. De slet och Sparris lufsade på i samma tempo utan att ens vifta på örat.

2009, innan SM blev vår älskade Kisen halt. Tyvärr fick vi honom inte frisk innan SM utan de tre individuella vi hade fick gå på andra hästar. Efter SM saknade vi fortfarande häst och det var då vi började träna på Spargo. Allt gick så bra att vi vågade oss på att tävla när han bara gått en månad, och även det gick jättebra.

Här är hans fjärde träning så ni kan se hur duktig han var.


En månad senare hade några fler poletter trillat ner och det gick så här.



Efter den första tävlingen på hösten tränade vi hela vintern och kom igång på riktigt som lag. Så under 2010 startade vi i mellanklass. Under 2011 fortsatte vi i mellanklass och Spargo gick sitt första SM. Nu i år 2012 satsar vi på svår klass.

Spargo är en väldigt trevlig personlighet om än något bufflig ibland, hans huvudintresse är mat, han kan helt enkelt inte få för mycket. Han äter dessutom det mest, digestivekex och pepparkakor slinker gärna ner.

Han har en sak som han inte gillar och det är att bli borstad, han hatar det verkligen och han skulle garanterat krypa ur skinnet om han kunde när han blir borstad. Något som kan bli problem när man gillar lera.

Tur att vi har en bra spolspilta i stallet! Bilden kommer från Sanne.

I voltigen är han stabil och trygg och en riktig kämpe. Vår pärla! Vi är så glada och tacksamma över att han ställer upp för oss i ur och skur. Numer så börjar han vara rutinerad och vet mycket väl vad som förväntas av honom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0