SM - lör

Så på lördag var det då äntligen dags, all uppladdning vi har gjort, alla extra träningar. Allt slit och inte minst vår vilja och motivation att göra årets bästa tävling.
 
Tidig morgon med veterinärbesiktning, alla är som vanligt nervösa innan just deras häst fått klartecken. Denna gång var det tyvärr en häst som inte fick delta. Som tur är i vår fantastiska voltigefamilj så fick de tjejerna låna annan häst att starta på.
 
Efter det skulle Spargo rastas lite och denna gång var det Carro i laget som fick äran, vi hade planerat att ha med en hästskötare men tyvärr gick det inte vägen och därför ville jag ha ridhjälp och då var Carro som klippt och skuren till det. Sparris såg fin ut och det blev lite vila i boxen innan det var dags för grunden som gick precis före lunch. Superskönt att inte behöva rigga allt till laget direkt på morgonen. Hårfix tar ju lite tid som ni vet.
 
Nåväl, vi hade bestämt att vi skulle ha lite extra tid på oss till uppvärmningen, för att inte behöva stressa eller att riskera att inte hinna det vi ville och cirka en timme före start satte vi igång. Spargo var lite seg men vaknade snart till och tjejerna var peppade, lite nerv ska det ju finnas. När vi kommer in i ridhuset så fanns det en collecting ring där man kunde gå lite med hästen innan man tog klivet in på uppvärmningsvolten, något som jag verkligen uppskattade, det gjorde också att man kunde fixa utrustning och annat plock innan man behövde sätta igång och köra. Hästen var superfin och tjejerna var redo att gå in på banan.
 
Inne på banan var jag lite nervös inledningsvis men det behövde jag verkligen inte vara Sparris var med helt på vad jag ville och jobbade på genom hela grunden medan laget kunde koncentrera sig på sitt. Alla gjorde verkligen sitt bästa och satte många av de övningar vi kämpat så mycket med de senaste månaderna. De visade sig verkligen från sin bästa sida och det gav resultat även på poängen. 5,629 är den klart bästa grundpoängen vi fått och vad mer kan man väl begära. Nu hade tjejernas nervositet släppt lite då de kände att hästen gick som vanligt igen och det var dags för lite lunch.
 
På eftermiddagen var det så dags för kür. Även här ville vi ha en lugn och lie längre uppladdning än vanligt och allt kändes riktigt bra. Han var lite motsträvig på värmningen men väl inne på banan rullade han på som han ska och vi kunde springa ut med stora leenden, som sen övergick i en hel del glädjetårar. Lyckan över att Spargo gått så bra i kombination med tjejernas insats var enorm. Vi kramades och Spargo fick så klart massor av klappar, gos, en dusch och ett stort lass mat efter.
 
På kvällen var det kamratfest med lite gott grillat och senare tårta. De ordnade även lotterier och Paulina vann ett presentkort.
 
Efterlyser lite kort från både lördagen och söndagen då jag inte har annat än någon bild från värmningen typ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0